Mada sam od onih malobrojnih koji bez sladoleda mogu ladno da preguraju čitavo leto (otprike mi se istinski prijede jednom do dvaput u sezoni!) dotle sorbee obožavam. A ovaj od jagoda mi je skroz super jer je ukusom identičan čuvenom Rumenku ;) Dakle, ukoliko ste i inače ljubitelj tih "ledenih" sladoleda, onda će vas bilo koji sorbe raspametiti. Uglavnom se svi prave skoro identično, količine šećera i vode zavise od slatkoće i sočnosti voća, ali teško tu da se šta može pogrešiti! Kako je sezona jagoda u punom jeku, red je da sebe počastite ovom poslasticom.
Potrebno je (za desetak osoba):
1 kg svežih ili jagoda iz zamrzivača (prethodno odledjenih, sa sve sokom)
200 g šećera
2,5 dl vode
1 kesica vanil šećera
sok od 1/2 limuna
Za radoznale tu je i recept za Sorbe od breskvi, za recept kliknite
OVDE.