360 g mekog belog brašna
1 kašičica sode bikarbone
1/2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica soli
230 g maslaca sobne temperature
200 g običnog šećera
220 g smeđeg šećera
2 kesice vanil šećera
2 jajeta (sobne temperature)
350 g čokoladnih kapljica
Rernu zagrejte na 180C. Pleh obložite papirom za pečenje.
Pomešati prosejano brašno, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. U posebnoj vanglici dobro umutiti maslac, šećer, i smeđi šećer. dodati vanilu i jaja. Postepeno dodavati mešavinu brašna. Od čokoladnih kapljica odvojiti na stranu otprilike pola šake. Preostale na kraju umešati u testo. Čak i ukus ovog sirovog testa će vas oduševiti, ako probate, naravno :)
Kašikom za sladoled vaditi kugle testa i ređati ih na pleh. Obzirom da se kolači prilično rašire pri pečenju, ne stavljam više od 6 komada na veliki pleh od rerne (dim 35x45 cm) inače može se desiti da dobijete jednu veliku pogaču. Ukusnu, ali pogaču :)
Ostaviti ih da se prohlade i navaliti.
Ovaj čokoladni keks ima divnu, nežnu, hrskavu koricu dok mu je sredina savršeno meka i "žvakasta", kao sredina od domaćih puslica. Što se čokoladnih kapljica tiče, možete ih kupiti u bilo kojoj prodavnici zdrave hrane a ima ih i u bolje snabdevenim marketima. Ja uvek korisim pola kapljica mlečne čokolade a pola crne. I stavim ih i više od 350 g :) Zadnji put mislim da sam strovalila i čitavih pola kila čokolade, što u testo, što na testo, i bili su sa.vr.še.ni. Jedva čekam da ih i vi probate!
s "normalnom"količinom čokolade :) |
©Copyright by Vikend Kuvarica 2016-2023. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora. Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.
Нема коментара:
Постави коментар