Sigurna sam da ima još očeva, majki, baba, tetki ili bar strinki koje su spremale sasvim istu salatu. Pa ko vam je kriv što je niste sami zapisali i krstili njihovim imenom?!!! Ovo je salata koju nam je spremao tata i to uglavnom onda kad mama nije bila kući a razlog je bio krajnje jednostavan - nije bila najsrećnija činjenicom da se ova salata priprema u čistoj kuhinjskoj krpi! Ovako bi tata napravio salatu a krpu proprao i osušio nad "smederevcem" i mirna Bačka. Ja je nisam spremala poodavno jer nisam najsrećnija zbog činjenice da se priprema u čistoj kuhinjskoj krpi, ali evo je, dobro rashladjena uz čorbast pasulj sa domaćim suvim kolenicama, i-ha sreće!
Potrebno je:
jedna krupnija glavica crnog luka
jedna dobra kašičica soli
oko 2-3 dl domaćeg soka od paradajza ili eventualno kvalitetniji kupovni
2- 3 kašike maslinovog ulja
čista, uštirkana, ispeglana kuhinjska krpa, inače ništa od posla!