Potrebno je:
250 g maslaca
120 g šećera
prstohvat soli
1 pomorandža, sitno rendana kora
1 pak vanil šećera
1 žumance
2 kašike ruma
500-520 g brašna
Za spajanje:
200 g džema od kajsije, pekmeza od šljiva, ili po izboru, preporučujem neki kiseliji
Za posipanje:
50 g prah šećera
1 pak vanil šećera
Umutiti 250 g maslaca, 1 žumance, dodati trun soli, 120 g šećera, 1 vanil šećer, 2 kašike ruma i sitno rendanu koricu jedne pomorandže. Postepeno dodavati brašno. Kada testo postane čvršće, izručiti ga na radnu površinu i nastaviti sa dodavanjem brašna dok se sve ne utroši.
Gotovo testo uviti u foliju i ostaviti pola sata u na hladnom, da se odmori.
Testo razvući na debljinu 5 mm. Vaditi jednak broj punih i šupljih kolačića i redjati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Peći ih na 175C oko 10 min, koliko da malo porumene odozdo. Obavezno peći odvojeno pune i šuplje jer se točkići pre ispeku. Moje modlice su prečnika 3.5 i 2.5 cm i od ove mere dobila sam oko 70 kolačića.
Pečene kolače ostaviti u plehu da se ohlade, pa na donji deo u sredinu staviti pola kašičice džema. Odozgo staviti točkić i sve posuti prah šećerom i vanilom.
Što duže stoje to su bolji.
250 g maslaca
120 g šećera
prstohvat soli
1 pomorandža, sitno rendana kora
1 pak vanil šećera
1 žumance
2 kašike ruma
500-520 g brašna
Za spajanje:
200 g džema od kajsije, pekmeza od šljiva, ili po izboru, preporučujem neki kiseliji
Za posipanje:
50 g prah šećera
1 pak vanil šećera
Umutiti 250 g maslaca, 1 žumance, dodati trun soli, 120 g šećera, 1 vanil šećer, 2 kašike ruma i sitno rendanu koricu jedne pomorandže. Postepeno dodavati brašno. Kada testo postane čvršće, izručiti ga na radnu površinu i nastaviti sa dodavanjem brašna dok se sve ne utroši.
Gotovo testo uviti u foliju i ostaviti pola sata u na hladnom, da se odmori.
Testo razvući na debljinu 5 mm. Vaditi jednak broj punih i šupljih kolačića i redjati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Peći ih na 175C oko 10 min, koliko da malo porumene odozdo. Obavezno peći odvojeno pune i šuplje jer se točkići pre ispeku. Moje modlice su prečnika 3.5 i 2.5 cm i od ove mere dobila sam oko 70 kolačića.
Pečene kolače ostaviti u plehu da se ohlade, pa na donji deo u sredinu staviti pola kašičice džema. Odozgo staviti točkić i sve posuti prah šećerom i vanilom.
Što duže stoje to su bolji.
Copyright by Vikend Kuvarica. Sve fotografije i tekstualni sadržaj na ovom blogu delo su autora bloga i isključivo su vlasništvo autora, Svaka neovlašćena upotreba fotografija i sadržaja sa ovog bloga je kažnjiva u skladu sa Zakonom o autorskim pravima.
Нема коментара:
Постави коментар