Neko bi rekao "čeri minjoni", ja kažem da treba da čuvamo sopstveni jezik, a u njemu imamo višnje a ne čeris. Tako.
Ova kora za minjone je prosto savršena: lagana i nežna, a opet se savršeno seče, kao da nož ide kroz puter. Kao osnovu sam koristila recept za Saher minjone, naravno uz male izmene. Možda će vam na prvi pogled delovati da ih količinski ne bude puno jer se jedna kora seče na tri dela, ali uvek možete praviti dve mere :)
Potrebno je za koru:
4 jajeta100 g šećera
60 g maslaca
60 g bele čokolade
70 g mekog, belog brašna
1 kašika amareta (liker od badema) ili 1 kašičica ekstrakta badema
pola kesice praška za pecivo (5 g)
Fil:
300 g zaleđenih višanja
2 kašike šećera
1 vanil šećer (10 g)
3 kašike griza
Preliv:
200 g bele čokolade
3-4 kašike ulja
Za ukrašavanje (opciono):
rubi čokolada
malo crne čokolade
malo maslaca uz dodatak zelene boje za kolače i prah šećera