Kada je pre jedno tri-četiri godine gdin Đ. rešio da počne da kuva, ozbiljno sam se zabrinula dokle će to da dogura! Jer prvo što je rešio da skuva bio je gulaš iz kotlića. Pa mu je mama kupila kotlić :) A žena sve ostalo, ddjvla.... Kasnije je pored gulaša u kotliću kuvao i pasulj, ali mu je gulaš ostao prva ljubav. I koliko god ja kukumakala "ne toliko vina, kućeš stolikim paradajzom, leleeeee našta će to dispadne", on je uporno terao po svom. Ovo je poslednja verzija Rankovog gulaša, sve ostale su prilično slične ali mi je ovaj zaista bio za prste polizati. Najbolja stvar od svega je da posle ovoga imam ručak za tri dana a da ga čak nisam ja ni kuvala ;)
|
Rankov prvi gulaš <3 |
Potrebno je za 6-8 osoba:
2-3 kašike masti
oko 800 g svinjskog buta ili plećke
oko 500 g junećeg buta ili plećke
oko 500 g juneće rozbratne ili rebara
oko 1,2 kg crnog luka (on vazda stavi više, čisto da izludiš!)
oko 7 dl dobrog crnog vina
oko 1/2 l soka od paradajza ili oko 1/2 kg pelata ili jednostavno narendajte paradajz bez ljuske
voda
so
biber
ljuta tucana paprika
slatka crvena mlevena paprika
lovor
domaći začin (celer, šargarepa, peršun, paškanat, paprika...), ko nema može i suvi začin
peršun