Ima tako tih nekih recepata koji te prosto proganjaju. Koliko god ja bežala od njih, iskaču na sve strane, vazda ih neko pravi, neko drugi komentariše, a ja sam tako ove pužiće gledala i šacovala još od kako ih je Jeka objavila na svom blogu Jekin kapric. Pa sam se sve nešto femkala, kao ne jedemo testo više, a ono na kraju ga ne jedemo ništa ni manje, pa je onda bilo ma kao mrzi me... pa oću nešto drugo po svom... pa sve nešto izmišljala i premišljala se... koza glupa! Jer ovi pužići su toliko dobri da reči nemam da ih opišem! Sad bi gdin Đ. na ovo upitao a koliko toliko dobri? E pa toliko da je on u jednom trenutku samo uzdahnuo i rekao: Daj sklanjaj ovo, unakazismo se!
(Jekin recept)
Potrebno je za testo:
900 g mekog belog brašna
20 g suvog kvasca (40 g svežeg)
250 ml mlakog mleka
250 ml kisele vode sobne temperature
100 ml ulja
1 kašika šećera
2 pune kašičice soli
Fil:
500 g feta sira
180 g kisele pavlake
4 pune kašike ajvara
biber, so po potrebi, malo belog luka
Za premazivanje i valjanje:
1 jaje
3 kašike ulja
100 g susama
par kašika ćurekota (po želji)