Nedeljom za doručak volim da nas obradujem svežim hlebom ili nekim finim pecivom a ove nedelje red je došao ponovo na pull-apart bread. Jedini smisleni prevod ove engleske složenice bi bio slagani hleb, bar što se mene tiče. Sva sreća te ovo nisu izmislili Nemci, to bi bila složenica od bar pola metra! Osnova za ovaj hleb može da bude bilo koje meko kiselo testo a i punjenje zavisi od situacije na terenu. Ja sam ga ovaj put pravila sa zimskom salamom, paradajz sosom i feta sirom. A za sledeći put ćemo još videti...
Potrebno je:
350 + 50 g mekog belog brašna
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
1 pakovanje (10 g) suvog kvasca ili 20 kg svežeg
6 kašika suncokretovog ulja
2 jajeta
60 ml vode
80 ml mleka
Sos od paradajza:
300 ml gustog soka od paradajza
1/2 kašičice šećera
1 čen sitno seckanog belog luka
so, biber, bosiljak, origano
Za punjenje:
zimska, čajna, kulen ili neka druga vrsta salame, cca 100 g tanko sečeno
100 - 150 g feta sira
2 kašike maslinovog ulja